-->

Sebelah Sayap

Tuesday, 10 July 2012

Abby Hentam Kerajaan Di Kem Kemunting.


Gambar diatas adalah gambar ikon baru Pas, Abby Abadi yang sedang berucap di depan Kem Tahanan Kamunting pagi kelmarin..

Gua difahamkan, ucapan Abby berapi-api menghentam kerajaan yang kononnya zalim kepada penjenayah yang ditahan I.S.A. 
Abby juga mendesak pemerintah dan pegawai yang bertugas menyiasat tahanan ISA seramai 45 orang didalam kem tersebut.. 
"Mana slogan mesra, cepat dan betul yang dilaungkan pihak polis...mana slogan Janji Ditepati yang dicanang pemimpin UMNO BN yang kononya ISA dimansuhkan...??? 
" Mengapa masih ujud kem tahanan sebegini dalam negara? Saya kecewa melakon watak polis yang digambarkan baik.., sebaliknya pihak polis bersubahat melakukan kezaliman terhadap tahanan semata-mata mendengar pihak atasan.." ujar Abby ketika diberi peluang berucap dalam perhimpunan tersebut..[SUMBER]
Alahai kak abby..Akak tue berlakon je POLIS..bukan tahu sangat pon skop kerja..Mana ada orang nak main tangkap sesuka hati je..Polis apa-apa pon mesti buat siasatan terlebih dahulu..Polis Malaysia nie antara skuad paling hebat dekat dunia nie..Kalau tengok ranking bola Malaysia raking 153..Tapi ranking Polis Malaysia nie bukan calang-calang..Malaysia berada dalam ranking ke 26 Dunia..

Hadoiii..tak tahan Mat nak tahan gelak nie..Kak Abby nie memang penghibur sejati laa..Sampaikan nak hentam kerajaan pon kak Abby boleh buat lawak..Kalau ye pon nak hentam..buat laa research dulu..Nie main hentam kormo je..Mana boleh macam tue kak..

Buat pengatahuan kak Abby..Malaysia nie adalah dalam 10 negara paling selamat untuk dilawati..Tue semua sebab Polis punya kerja laa..Belom kira usaha baik dari pihak ATM..Paling utama sebab kerajaan yang tangkas dalam mengendalikan masalah dalaman negara..Yang boleh mengamcam keselamatan negaara..

orang nak politik dia pon nak politik..orang lain politik hentam kerajaan buat kajian dulu..nie main kait dengan lakonan dia ja..Ape pon tak boleh laa kak Abby oiii!!!

Dah Singgah Komen Sikit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...