-->

Sebelah Sayap

Friday, 2 November 2012

Badrulamin Ada Rancangan Tersendiri.Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) menyerbu sebuah majlis khas yang dipercayai cuba menghidupkan kembali ajaran sesat Al-Arqam di Bandar Country Homes di Rawang semalam. 
Dalam serbuan pada pukul 10 malam itu, beberapa individu ditahan termasuk Ketua Penerangan Parti Keadilan Rakyat (PKR) Selangor, Dr. Badrulamin Bahron.
Badrulamin merupakan tetamu kehormat dan ahli jawatankuasa majlis tersebut. 
Difahamkan, majlis yang dihadiri kira-kira 3,500 orang itu melanggar arahan mufti mengikut Seksyen 12C Enakmen Jenayah Syariah Selangor iaitu membantu menghidupkan fahaman Al-Arqam. 
Kesemua yang ditahan dibawa ke pejabat JAIS di Shah Alam, Selangor. Sehubungan itu, JAIS akan menjalankan siasatan lanjut dan memantau aktiviti pengikut bekas pemimpin Al-Arqam berkenaan sebelum mengambil tindakan lanjut termasuk menahan mereka yang didapati terbabit dalam cubaan menghidupkan kembali gerakan itu. -SUMBER
Sebelum tuh ada live update dari seorang kartunis Ronasina melalui twitternya yang bagitau si Bad ni telah ditangkap


Yang menjadi persoalannya disini kenapa ada majlis seperti ni. Kenapa JAIS ambil tindakkan untuk menangkap mereka-mereka ni? Sebab diorang nie sesat. Kenapa JAIS tak tangkap SYIAH dekat Malaysia.?? Syiah sesat jugak tapi kalau nak dibandingkan dengan ABUYA ni. ABUYA lagi sesat.

Dah Singgah Komen Sikit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...