-->

Sebelah Sayap

Saturday, 8 June 2013

Tunku Abdul Aziz Ibrahim Dapat Ugutan Bunuh.


Bekas Naib Presiden DAP, Tunku Abdul Aziz Ibrahim dapat ugutan bunuh sebab banyak sangat bagi komen pasal beberapa isu penting dalam negara. Negara kita ni bebas dalam memberikan pendapat dan pandangan dalam isu-isu negara.

Lain laa kalau orang yang duk caci maki sultan, tak menghormati isu-isu sensitif kaum. Memang patut laa kene ugut bunuh semua bagai.
Bekas Naib Presiden DAP Tunku Abdul Aziz Ibrahim hari ini membuat laporan polis berhubung ugutan bunuh yang diterimanya melalui panggilan telefon semalam. 
Beliau yang tiba di Ibu Pejabat Polis Daerah Petaling Jaya kira-kira pukul 10 pagi ini berkata ugutan tersebut dibuat oleh seorang lelaki yang tidak dikenali pada pukul 10.10 malam tadi.
Katanya, bimbang nyawa dan keselamatan ahli keluarganya terancam beliau hadir membuat laporan polis. 
"Kata-kata lelaki itu amat berani. Dia kata dia akan bunuh saya," katanya kepada pemberita.
Beliau berkata ugutan tersebut kemungkinan berpunca daripada beberapa isu mengenai perkembangan di negara ini yang beliau komen. 
"Lelaki itu mungkin mengugut saya untuk berhenti memberikan komen saya mengenai beberapa isu penting mengenai negara kita," katanya. 
Timbalan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Supt Fadil Marsus mengesahkan ibu pejabat polis itu menerima laporan tersebut dan kes disiasat di bawah Seksyen 507 Kanun Keseksaan kerana melakukan ugutan jenayah, yang membawa hukuman denda dan penjara maksimum tujuh tahun, jika sabit kesalahan. 
-- BERNAMA

Dah Singgah Komen Sikit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...