-->

Sebelah Sayap

Tuesday, 2 April 2013

Ketua Penerangan PKR "Self Service" Salah UMNO.


Oh! rupanya Ketua Penerangan PKR melancap adalah konspirasi, Inilah yang dikatakan haprak pakatan,kita ambil contoh apabila Eli Wong didedahkan gambar hutan belantara oleh teman lelakinya,Umno dituduh sebagai perancang konspirasi.

Kemudian tersiarnya video rakaman Azmin Konekto didalam tandas bersama seorang wanita juga dituduh sebagai konspirasi Umno.Tidak lupa juga kejadian tangkap basah Ostad Badrul dibilik hotel jam 3 pagi bersama isteri orang dikatakan konspirasi Umno.

Paling hebat,apabila Anwar melepaskan torpedonya keatas China Doll dan juga kes liwat dengan Saiful dituduhnya satru konspirasi rekayasa Umno.

Apa bodoh benar rakyat Malaysia hingga tak boleh berfikir segala perlakuan tidak bermoral para pemimpin PKR berlaku atas kehendak sendiri.

Pendedahan Farez Kamal membuktikan Umno tidak terlibat,kesemua video yang dirakam secara sulit kesemuanya dilakukan oleh musuh politik dalaman PKR sendiri untuk menjatuhkan lawan. Sebaliknya mangsa akan menyalahkan Umno sebagai usaha terancang untuk meraih simpati dan membangkitkan kebencian keatas Umno.


Badan Bertindak Anti Penyelewengan Negeri Kedah mendesak kerajaan negeri itu menyiasat dakwaan mengatakan seorang ahli majlis sebuah kerajaan tempatan terlibat dalam perlakuan lucah seperti didedahkan menerusi blog 1cilipadi.blogspot.com pada 27 Mac lalu.

Klip video sepanjang satu minit 36 saat itu memaparkan perlakuan tidak senonoh pemimpin terbabit yang juga seorang pemimpin akar umbi Parti Keadilan Rakyat (PKR).

Setiausaha Politik Ahli Parlimen Ampang, Mohd. Fareez Kamal Intidzam ketika mengulas pendedahan tersebut menyifatkannya sebagai satu konspirasi terancang.

Berikut kenyataan penuh Mohd. Fareez:

1. Mengenai desakan Khairul Anuar Ramli, Presiden Badan Bertindak Anti Penyelewengan Kedah pada 29 Mac berhubung video seks ahli majlis itu – jelas bahawa ini adalah konspirasi terancang.

Ahli majlis itu hanyalah ‘kambing hitam’, sasaran utamanya ialah Timbalan Presiden (PKR), Azmin Ali dan ini juga adalah counter attack kem Presiden (Datin Seri Dr. Wan Azizah Wan Ismail) berkaitan pendedahan surat yang ditulis saya pada 4 Mac lalu.

2. Saya difahamkan bahawa tindakan NGO Khairul Anuar dan ‘posting’ pendedahan ini telah didorong oleh pimpinan daripada kem Presiden sendiri.

3. Kem Presiden sedar bahawa pengaruh Azmin dalam kalangan ahli parti adalah sangat kukuh berbanding keyakinan terhadap Presiden yang terus dipersoalkan. Maka, suatu gerakan untuk menjatuhkan dan merosakkan reputasi Azmin harus dilakukan segera.

4. Strategi konspirasinya mudah yakni desakan siasatan, tindakan disiplin dan pemecatan terhadap ahli majlis itu hanyalah sebagai case reference kepada siasatan kes video berkaitan iaitu kes video Azmin yang didedahkan oleh netizen (komuniti talian) pada Mei tahun lalu.


Dah Singgah Komen Sikit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...